Agenda

Benieuwd wat Hysteresis gaat doen of wat Hysteresis al heeft gedaan?
Hieronder een chronologisch overzicht van al onze activiteiten.

Bon chance tijd voor vacance!

Het schooljaar zit er gelukkig weer op, helaas daarbij ook ons bestuur jaar… Het bestuur zegt daarom ook “tot ziens en bedankt!”. 

Wat hebben we een onwijs mooi en leerzaam jaar achter de rug en kunnen positief terug kijken op alles wat we gerealiseerd en gedaan hebben! 

Ik als voorzitter ga volgend jaar nog een verder binnen het bestuur maar met een andere functie om de overdracht naar het nieuwe bestuur te realiseren. 

Als laatste wil ik mijn trots uitspreken over dit top team! Thanks mannen bedankt voor alles dit jaar.

17-7-2020

 

Lets quiz with hysteresiz!

Test de kennis van jou en je team genoot en versla je mede studenten tijdens in deze pubquiz! 

Het was even schakelen voor het bestuur maar het is toch weer gelukt om een evenement te organiseren voor de leden! Er waren plannen gemaakt voor een ander evenement maar die hebben we moeten invriezen vanwege de maatregelen, maar geen zorgen dit evenement gaat zeker weer plaats vinden als dat weer mogelijk is! 

21-5-2020

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Na het grote succes van het gezamenlijke kerstgala bleef het contact tussen de verenigingen warm voor alle denkbare mogelijkheden. Wij waren daarom ook onwijs blij toen wij de uitnodiging van de collega verenigingen kregen om samen met hen en de leden te borrelen bij Mad Mick’s Breakaway!

Dit is een mooi begin voor gezelligheid en nieuwe connecties met verschillende mensen van verschillende opleidingen.

19-2-20

EAS borrel poster

Yesss de eerste Hysteresis wintersport was een feit!!!

Samen met 25 leden en 5 docenten is de vereniging afgereisd naar Saalbach om daar een langweekend de kust onveilig te maken! En wat een succes was dat!!! 

De groep varieerde van ervaren skiërs en snowboarders tot groentjes in de bergen maar 1 ding had iedereen een dikke vette glimlach! En daar doen we het voor natuurlijk.

Er is van alles gebeurd deze vakantie, van snelheid wedstrijden op de zwarte pistes tot liters wedstrijden op de gele piste, van het maken van hikes naar de hoogste top en maken van de beste foto van met de Hysteresis wintersport trui. 

Aan het einde van de vakantie was iedereen het ermee eens, volgend jaar sowieso weer!!!

6-2-20/10-2-20

Opwarmen in de kou van snowworld…

Als voorbereiding op de Hysteresis wintersport zijn er een grote groep studenten en een aantal docenten een avond afgereisd naar Zoetermeer om weer een beetje in te komen voor de wintersport. 

Dit was mooi moment op te zien hoe enthousiast iedereen was voor de eerste wintersport editie!

Bij een aantal moest het roest even worden weggeschuurd maar daarna ging alles weer super soepel. En bij andere leek het net alsof ze de dag ervoor terug zijn gekomen van de bergen. 

23-1-20

Interesse in mechatronica? Daarom een kijkje bij BPA.

Binnen de werktuigbouwkunde is er veel mechatronica aanwezig en is daarom ook opgenomen in het curriculum van de opleiding. Maar wat is mechatronica precies? En wat kan je er allemaal mee? 

Wij van Hysteresis vroegen ons dit ook af en waren daarom ook heel erg enthousiast toen BPA ons benaderde om onze leden een rondleiding te geven door het bedrijf.

BPA (Blue Print Automation) is een bedrijf dat machines en oplossingen bouwt die pakketen in dozen stopt binnen de voedsel industrie, denk hierbij aan het verpakken van zakken patat of het vullen van dozen met ijsjes.

www.blueprintautomation.com

10-1-20

Kerst vier je samen!

Wauw wat fantastisch om te organiseren maar nog fantastischer om het mee te maken!!!

4 verenigingen + 1 idee + 1 visie + 1 doel = het beste kerstgala van Rotterdam!

Gemaskerd bal it is! 

Samen met de collega verenigingen: EPS, Stuw en HR-connected zijn we rond de tafel gaan zitten om een gezamenlijk kerstgala te organiseren. Dit was een primeur voor Hysteresis en zijn daarom ook super tevreden dat het zo een succes is geworden!

Bijna 400 feestende en dansende studenten van 4 verschillende opleidingen op een top locatie!

Wij zeggen volgend jaar weer!

20-12-19

71558212_1021688218165478_4370985939771869472_n

Techniek is soms ook aanstootgevend…

De vereniging organiseert in elke van de 6 blokken een formeel evenement voor de leden. Deze keer was er een poolcafé afgehuurd zodat er beslist kon worden welk duo het beste was onder het genot van een lekker biertje.

En natuurlijk was het eerste biertje weer voor de rekening van de vereniging!

12-12-19

Een glimlach zorgt voor enthousiasme en een goed gevoel.

Tijdens de opendagen van Hogeschool Rotterdam zijn wij van de vereniging ook altijd aanwezig om de toekomstige studenten alvast kennis te laten maken met de vereniging en om ze alvast gerust te stellen dat ze tijdens de introductiedagen aan het begin van het jaar goed worden voorzien van informatie en plezier!

Tijdens deze opendagen vertellen wij alle ins en outs van de vereniging en wat de studenten kunnen verwachten als activiteiten.

2-11-19

73176377_726849947827609_5877738653894469255_n

Knallend de tentamen week afsluiten!

Na een flink inspannend potje airsoften met de vereniging, genieten de leden van een wel verdiend gratis biertje, want het eerste rondje is voor de vereniging! 

Dit biertje hadden de studenten ook zeker verdiend omdat de eerste tentamenweek van het jaar weer net achter de rug was!

17-10-2019

Een goed begin is het halve werk!!!

Dat is dan ook precies waarom Hysteresis vanaf dag 1, de introductiedagen, aanwezig is bij de studenten. Zowel de opleiding als de vereniging hechten veel waarde aan binding van alle studenten van de opleiding. Dat is ook de reden dat Hysteresis de introductie voor de eerste jaar studenten organiseert en realiseert.

Op de foto’s is te zien dat de begeleiders (rode shirts) de nieuwe studenten (blauwe shirts) meenemen in een tocht door het mooie Rotterdam. Hier hebben de nieuwe studenten de taak gekregen om daar allemaal opdrachten uit te voeren en fotograferen voor punten die meewegen in de wedstrijd waar alle klassen aan mee doen.

29-8-19 / 30-8-19