Vereniging

Studievereniging Hysteresis is de vereniging voor de studenten van Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek aan de Hogeschool Rotterdam. De vereniging is opgericht in 1996 en zorgt nog steeds met alle plezier voor activiteiten naast je studie. Zo kunnen studenten gemakkelijk contact houden met docenten en studenten uit andere jaren. Om onze mooie vereniging in ‘leven’ te houden hebben we leden nodig! Dus schrijf je nu in en blijf zo op de hoogte van onze activiteiten, de wekelijkse bedrijfsvoering en omgang met bedrijven.

De verbinding tussen student en bedrijf
Studievereniging Hysteresis is er voor de studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek. Als studievereniging willen wij de brug vormen tussen de studenten en het bedrijfsleven door onder andere onze bedrijvendag te blijven realiseren. Verder zijn wij met diverse bedrijven in gesprek om hiermee te gaan samenwerken door diverse excursies en borrels te organiseren.
Zo zijn wij afgelopen jaar bij Damen Shiprepair uitgenodigd voor de Damen Experience 2012. Een informele dag op het bedrijf waar jaarlijks vele schepen worden geproduceerd en geassembleerd. Er werd begonnen met een welkomswoord, gevolgd door een uitgebreide lunch. Hierna kregen we een rondleiding door het bedrijf en uitleg over de diverse schepen van Damen. Uiteindelijk mochten we met een aantal verschillende schepen meevaren, waaronder de Interceptor. Dit schip van 15 meter haalde een topsnelheid van 55 knopen (ruim 100 km/u)! Een ervaring om nog lang naar terug gekijken werd afgesloten met een goed verzorgde barbecue, waar er gelegenheid was om je te mengen met de medewerkers van Damen. Al met al een zeer geslaagde dag, en wij hopen dat er nog meerdere mogen volgen!